Može li se električni romobil zapaliti?!

Može li se električni romobil zapaliti?!

Bio je normalan ljetni  dan u školi. Svi učenici su bili u svojim učionicama i radili svoje zadatke. Moj razred (5.a)  imao  je Matematiku. Naša razrednica bila je nešto ljuta na nas taj dan, a nitko nije znao zašto. Bilo je to vjerojatno zato što su neki učenici iz našeg razreda prosuli pribadače po podu. Trebalo im je dosta dugo da to sve pokupe, stoga su izgubili pet minuta od sata  Svi smo dobili listiće  koje ćemo raditi na satu te listiće za domaću zadaću. Moja suučenica Lara se hvalila kako je dobila peticu iz Hrvatskog. 

Odjednom su se upalili zvučnici koji su stajali iznad vrata.  

Bio je to ravnatelj škole. Obavijestio nas je da se zapalio električni romobil ispred škole i da svi razredi izađu iz svojih učionica. I, naravno, da ne paničarimo. Mi smo se ipak uspaničarili. Jedna se učenica skoro rasplakala, a svi su vrištali u strahu. Naša nas je razrednica smirila. Svi smo mogli vidjeti da smo joj podigli tlak od naše dernjave. Otpratila nas je do ulaza u školu. Svi ostali razredi su stajali ispred škole gledajući kako električni romobil gori. 

Vatrogasci su stigli točno na vrijeme. Jedan od vatrogasaca nas je povukao dalje od romobila da se netko od nas ne ozlijedi od vatre ili od dijelova romobila koji bi mogli odletjeti u naše oči. Svi smo stajali u polukrugu i snimali. Vatra je progutala čitav romobil. Na sreću, vatrogasci su uspjeli ugasiti plamen prije nego što se netko ozlijedio. Učenik kojem je pripadao romobil plakao je krokodilske suze. Razumijem da je to skupo, ali nije ga trebao ostaviti vani na vrućem ljetnom suncu.

Svi smo se vratili u svoje učionice. Naša nas je razrednica podučila da nam nikada ne padne na pamet da nešto slično napravimo. Nakon sata čitav je razred počeo pričati i komentirati o situaciji, a vlasnik  bivšeg romobila nije prestao plakati. Poruka ovog događaja je da ne ostavljate baterije ili bilo što što radi na baterije na ljetnom suncu.

Zoe Vidović 8. a