Međunarodni dan sigurnijeg interneta, 8. veljače 2022.

Međunarodni dan sigurnijeg interneta, 8. veljače 2022.

Međunarodni dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine drugog dana u drugom tjednu veljače. Cilj je promicanje i poticanje sigurnijeg i odgovornijeg korištenja tehnologije i mobilnih uređaja.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja sigurnijeg interneta prebacio na kreiranje boljeg interneta. Bez obzira jesmo li stari ili mladi, svi mi imamo veliku ulogu. Upravo radi toga, trebamo se ujediniti kako bi internet učinili boljim mjestom za sve nas.

Zanimljivo je da više od trećine građana tvrdi da nisu ugroženi, a gotovo polovica uopće ne razmišlja o tome da bi upravo oni mogli postati žrtvom internetskih prijevara. Samo je manji broj građana svjestan potencijalnih prijetnji koje vrebaju na Internetu, pa tako tek 20 posto njih smatra da su izloženi ili ugroženi internetskim napadima.

Kakvo god iskustvo imali s internetom,te sigurnosti na njemu, važno je biti dobro i preventivno informiran, a u slučaju potencijalne internetske prijevare, nužno je zatražiti pomoć stručnjaka.

Maria Carla Krčmar, 7.a