Filmska preporuka: Stuck together

Filmska preporuka: Stuck together

Stuck together je francuski film u žanru komedije koji je prošle godine napisao Dany Boon u 2021. i koji govori o sadašnjoj temi lockdowna zbog pandemije koronavirusa, na smiješan francuski način.

Komedija je šarmantna, duhovita, ali i stvarna.

Radnja filma se odvija u Parizu gdje su ulice prazne jer je Francuska uvela lockdown kao i ostatak svijeta, ne bi li usporila širenje COVIDA-19.

Film priča o sedam stanara jedne dvorišne pariške ulice za vrijeme proglašenja lockdowna u Francuskoj. Oni žive godinama jedni uz druge kao susjedi, ali ne znaju ništa jedni o drugima. Na taj način ih koronavirus na neki način zbliži i htjeli ne htjeli bolje upoznaju jedni druge.

U toj dvorišnoj zgradi, žive vrlo neobični likovi, i sve je to jako urnebesno i smiješno.

Neki su prestravljeni vijestima i situacijom da se boje izaći vani iz stana bez maske na licu, neki ostaju bez posla trajno zbog pandemije, neki su ravnodušni na šienje virusa, a neki su se snašli kako bi zaradili koji euro više.

Film je za preporučiti jer priča o svakodnevnoj situaciji koju je, sigurna sam, većina svijeta proživjelau zadnje dvije godine, a proživljava još i sad.

Pogledajte smiješne likove i događaje na francuski način i uživajte u filmu.

Zoe Vidović, 7.a