Bila sam u New Yorku!!!

Moje je putovanje počelo u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“.

Bila sam strašno uzbuđena što ću vidjeti jedan od najvećih gradova na svijetu – New York. To mi je također bio prvi let avionom. Presjeli smo u Frankfurtu i od tamo smo letjeli za New York. Let je bio dug, ali prekrasan. Kada smo sletjeli u Zračnoj luku JFK, nisam mogla vjerovati da sam stvarno u New Yorku. Već prvi dan smo počeli istraživati. Šetali smo po 5. i 7. aveniji i divili se. Bilo nam je čudno hodati po tako velikome i bučnome gradu.

Išli smo i na Times Square, poznati trg u NY-u. Bilo je jako puno različitih ljudi; neki su svirali, neki samo pričali, a neki trčali u trgovine… Trebali smo se i naviknuti na vremensku razliku, tako da smo svaki dan išli spavati oko 20:00 sati. Posjetili smo tri muzeja: Prirodoslovni muzej, MET i Intrepid, te razgledali Njujorški Glavni kolodvor.  Na Broadwayu, u Amsterdam kazalištu, gledali smo mjuzikl „Aladdin“. Glumci su pjevali i plesali, a mi smo uživali sve dok se zastori nisu spustili. Nakon posjeta Prirodoslovnom muzeju šetali smo kroz Central Park, zaista impresivan i očaravajući park. Kada smo šetali po  Greenwich Villageu naišli smo na zgradu koja je česti prizor poznate serije „Friends“.

Hodali smo i po Brooklyn Bridgeu, te plovili brodom do Kipa slobode, jedne od najpoznatijih znamenitosti New Yorka. Jedne smo večeri otišli na Rockefeller Center, bilo je prekrasno. Cijeli je grad bio osvijetljen… Voljela bih da sam mogla ostati tamo još nekoliko dana i razgledavati. Moje je putovanje moralo završiti. Možda New York jest malo prljav, bučan i preskup, ali uvijek ću ga pamtiti po različitim ljudima i licima. New York je poseban i drugačiji grad i zato mi je to bilo najbolje putovanje do sada!

Irma Novosad, 5a