Moje četiri papige

Za kućne ljubimce imam četiri papige i jednog psa. Već sam u jednom sastavku pisala o svom psu Zuzuu, tako da će današnja tema biti moje četiri papige. Zovu se Kiki, Riki, Sivko i Crvenko.

Ovako je sve započelo…

Na svoj 13. rođendan, dobila sam dvije papige, a to su bile Kiki i Riki. Bila sam jako sretna pošto sam prije svog rođendana rekla mami i tati da za rođendanski poklon želim papigu. Želja mi se ostvarila i nisam dobila samo jednu papigu, nego dvije. Kada sam ih dobila, bila sam na moru tako da smo zajedno ljetovale još par tjedana.

Nakon tih nekoliko tjedana, krenula sam natrag u Zagreb. Kiki I Riki su u putu bili malo uznemireni, ali je sve dobro prošlo. I da, nisam vam još rekla da je Kiki žensko, a Riki muško. Oni su zapravo par. Uglavnom, kada smo stigli u Zagreb, donijeli smo ih u svoj stan, i smjestili ih skupa s njihovom krletkom na jednu policu. Tamo im je bilo lijepo jer su bile blizu prozora, pa bi im sunce obasjavalo krletku.

Prvih par tjedana Kiki I Riki su bili još uplašeni. Nakon nekoliko tjedana odlučili smo im staviti gnijezdo u krletku. I za tri tjedna…. došlo je prvo jaje na svijet. Bila sam jako sretna. Vrijeme je teklo i svaki drugi dan bi dolazilo po još jedno malo jaje na svijet. I tako je to bilo sve dok na svijet nije došlo šesto jaje, ujedno I posljednje. Kiki je cijele dane provodila u gnijezdu, ležeći na jajima. Bila je jako brižna mama. Nakon još nekoliko tjedana, na svijet je došao prvi pilić, pa zatim drugi, pa I treći. To je bilo sve. Tri mala slatka pilića. Bili su jako mali i po cijele dane bi pijukali. Da vam ne opisujem sada njihovo odrastanje, bitno je da su oni nakon par tjedana postail zdrave papige.

I da, sigurno se pitate što se dogodilo s trećom papigom. On se zvao Žućo. Nažalost, njega smo morali dati, jer ipak pet papiga bilo bi previše, jer dosta su nam i ove četiri… Sivko i Crvenko su sada odrasle, ali još uvijek zaigrane papige.                                                                                 

Marlena Bobić 7.b