Zimske radosti :)

Moj prvi susret sa skijama bio je kad sam imao četiri godine. Tada sam u organizaciji matičnog vrtića otišao u školu skijanja na Sljeme. Sada mogu reći da sam se već tada zaljubio u taj sport. Kada sam naučio osnove skijanja, počeo sam trenirati s osobnim trenerom. Uživao sam u treninzima i ništa mi nije bilo teško. Čak me nije smetala ni hladnoća zimskih dana. Svakim danom sam se osjećao sve sigurnije na svojim skijama, i spreman za nove izazove.

Svake zime s obitelji idem na  skijanje. Tome se neopisivo veselim. Moje najdraže zimovanje bilo je 2016. godine u Austriji, u gradu Turrachehoheu. U dotični grad smo stigli predvečer i već me sam pogled na stazu iz hotelske sobe očarao. Ali to nije bio kraj mojoj sreći jer je baš u tom trenutku počeo padati snijeg. Još se i danas sjećam tog prvog sunčanog  jutra i široke bijele staze. Moj trener je bio jako simpatičan i s njime sam naučio razne trikove te obišao nove i zahtjevnije staze. Bilo je odlično!

Nakon tog iskustva postao sam puno sigurniji u svojoj tehnici skijanja. Tako i ove godine željno iščekujem odlazak na skijanje gdje ću vrlo rado naučiti nove trikove I isprobati nove staze.

Mark Glumičić