Riječ urednika vezana uz prvo polugodište školske godine 2018./2019.

Kako ste, dragi prijatelji? Nadam ste da ste uspješno završili prvo polugodište!

Početak istog bio je uzbudljiv jer smo školsku godinu započeli novom dvoranom i novim učionicama. Prvi veliki događaj bio je Olimpijski dan održan 10.9.2018. Na taj dan našu su Školu posjetili učenici OŠ Augusta Šenoe, OŠ bana Josipa Jelačića I OŠ Ivana Gundulića. Naši učenici natjecali su se s učenicima drugih škola u raznim sportskim aktivnostima.

 

Ove školske godine (kao I prošle) naša Škola sudjeluje u projektu razmjene učenika BEHAVE. U ovom polugodištu Zagreb I našu Školu posjetili su učenici iz Španjolske I Latvije. Proveli su tjedan dana u domovima naših učenika. Upoznali su se s našom kulturom, svakodnevnim načinom života te školskim sustavom. Uoči njihovog odlaska Škola je organizirala i ples u dvorani koji je još jednom okupio naše učenike I učenike iz Španjolske I Latvije.

Dana 18.11.2018. povodom sjećanja na Vukovar učenici su čitali svoje sastavke I mišljenja o tome, a profesor iz geografije upoznao je učenike s događajima u Vukovaru tijekom Domovinskog rata. Nakon toga učenici I profesori su zapalili lampaše.

Najveći događaj ovog polugodišta u OŠ Jabukovac-Zagreb bio je Božićni sajam koji je održan 7.12.2018. Božićni sajam je započeo koncertom na kojem su nastupali učenici Škole sa svojim glazbenim i plesnim točkama. Nakon koncerta posjetitelji su mogli uživati u zabavnim sadržajima koje su pripremili učenici zajedno sa svojim razrednicima, te kupiti neke od proizvoda koje su prodavali učenici, učitelji te roditelji.

Prvo polugodište ove školske godine u našoj Školi bilo je prepuno zanimljivih događaja I projekata. Nadam se da će sljedeće polugodište biti još i bolje.

K.Bubanović, 8.a