ŠKOLSKI DNEVNIK ŠKOLSKE GODINE 2017./2018.

Vijesti iz kulture

20. rujna 2017.

Na početku školske godine učenici 1. a, 1. b i 3. a sa svojim su učiteljicama Nenom Radusin, Martinom Šoštarić i Sonjom Vučić te asistenticom Kristinom Ivanković bili na edukativnoj predstavi Đak veseljak i prometni znak u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Predstava je izvedena u suradnji s MUP-om. Nakon predstave sudjelovali su u edukativno-preventivnom programu.

29. rujna 2017.

Učenici 4. a i 4. b u sklopu nastave obišli su Gornji grad i posjetili Muzej grada Zagreba gdje su imali radionicu Zlatna bula Bele IV. Radovi su bili izloženi u školi tijekom studenog kada se obilježavala 775. obljetnica izdavanja Bule.

2. listopada 2017.

Učenici 5. a i 5. b sa svojim razrednicima Davorkom Skarčić i Danielom Molnarom te knjižničarkom Zlatkom Belošević uveličali su otvorenje izložbe Put oko svijeta u 100 slikovnica Saveza društava Naša djeca na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Izložba je bila otvorena povodom Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta.

 4. studenoga 2017.

Hrvatski povijesni muzej i izložbu Dubrovnik u Domovinskom ratu posjetili su učenici 8. a i 8. b u pratnji razrednice Jasne Marendić Bajs i profesora povijesti Daniela Molnara.

 13. listopada 2017.

Koncertu za djecu u sklopu 12. ZG kom, Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe prisustvovali su učenici 2. a, 3. a, 4. a i 4. b, njihove učiteljice i knjižničarka. Slušali su Klavirski kvartet u Es-duru, op. 47 Roberta Schumanna.

Svirali su: Susanna Yoko Henkel, violina, Hartmut Rohde, viola, Monika Leskovar, violončelo i Ian Fountain, klavir. Koncert se održao u Preporodnoj dvorani Narodnog doma HAZU.

18. listopada 2017.

Obilježili smo Dan kravate u sklopu redovne nastave razredne nastave, nastave produženog boravka i na Likovnoj kulturi.

 18. listopada i 22. studenoga 2017.

Radionicu cifranja (ukrašavanja) licitara u 1. a, 1. b i 3. a održala je gospođa Ljiljana Milla, vlasnica obrta za proizvodnju licitara, medičarskih proizvoda i svijeća Tomica Marica iz Zagreba. Dio je licitara bio izrađen za prodaju na Božićnom sajmu.

19. listopada 2017.

Tradicionalno odlazimo na Kestenijadu koju za učenike trećih razreda organizira OŠ Šestine. Natjecalo se u četiri discipline: štafeta, košarka, nošenje kestena na pladnju i gađanje konzervi. Nakon igara učenici su se počastili sendvičima, sokovima i kestenjem.

20. listopada 2017.

Multimedijalni koncert Priča o sloniću Babaru Francisa Poulenca pokušao je približiti malim slušateljima klasičnu glazbu u formi glazbene priče. Koncert u organizaciji udruge Mala opera izveli su Danijela Petrić na klaviru i Zdenko Niessner kao pripovjedač. Koncert se održao u Maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, a posjetili su ga učenici 1. a, 1. b, 2. a i 3. a, učiteljice Nena Radusin, Martina Šoštarić, Ines Zorko, Sonja Vučić i knjižničarka.

23. listopada 2017.

Maja Pušić Čerić, akademska grafičarka iz udruge Aiki En – udruge za promicanje skladnog življenja, održala je dvije radionice kineske kaligrafije za učenike 4. a i PB 3. a u školskoj knjižnici povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica. U svakoj je radionici sudjelovalo 10 učenika. Učenici su naučili kako držati kist za kaligrafiju i njime pisati/slikati. Pokušali su savladati pisanje/slikanje kineskog znaka koji označava zmaja.

26. listopada 2017.

Učenici 4. a i 4. b te njihove učiteljice Koraljka Milun i Marcela Filipi posjetili su Gradsko kazalište Žar ptica. Na programu je bila kazališna predstava Družba Pere Kvržice.

27. listopada 2017.

Predstavu Zdrav i čisti dom to je baš po mom u ZKM-u pogledali su učenici 2. a i 3. a u pratnji učiteljica Ines Zorko i Sonje Vučić te knjižničarke.

 30. listopada 2017.

Učenici 6. a i 6. b posjetili su Kuću Šenoa u pratnji profesorice hrvatskoga jezika Tihane Bilešić.

30. listopada 2017.

Predstavu Tko pjeva, zlo ne misli u HNK posjetili su učenici 8. a i 8. b u pratnji razrednika Domjana Svilkovića, Jasne Marendić Bajs i profesorice hrvatskog jezika Tihane Bilešić.

15. studenoga 2017.

Završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja Čitanje ne dolazi u pitanje u organizaciji KGZ-a, Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice prisustvovale su učenica 8. b Bruna Čubrić i knjižničarka. Bruna je sudjelovala u online kvizu i kao predstavnica naše škole bila je pozvana na svečanost u NSK.

18. studenoga 2017.

Dan sjećanja na Vukovar obilježili smo na redovnoj nastavi, nastavi produženog boravka, nastavi povijesti i satovima razrednih odjela.

 22. listopada 2017.

Udruga Djeca susreću umjetnost u okviru filmskog programa Sedmi kontinent već godinama privlači mladu publiku na filmske projekcije. Program se odvija u Muzeju suvremene umjetnosti. Naši četvrtaši i njihove učiteljice bili su na projekciji filma Djeca raja.

 11. prosinca 2017.

Likovni rad Une Štromar iz 4. b na temu zajedničkog doručka izabran je kao najbolji rad u kategoriji radova učenika četvrtih razreda na 6. Kreativnom likovnom natječaju Dukata Volim mlijeko. Proglašenje pobjednika bilo je u Muzeju suvremene umjetnosti. Tom su prigodom učenici 4. b bili i na radionici izrade ambalaže.

 15. prosinca 2017.

Posjet manifestaciji Advent u Zagrebu učenici 5. a i 5. b s razrednicima Danielom Molnarom i Davorkom Skračić.

15. prosinca 2017.

Eva Magdalena Međeri, akademska slikarica, održavala je radionicu izrade broševa prema slikama hrvatskih naivaca u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti. Radionici su prisustvovali učenici produženog boravka 3. a i učiteljica Krunoslava Kregar.

21. prosinca 2017.

Učenici 4. b i njihova učiteljica Marcela Filipi bili su uoči Božića u Kazalištu Trešnja na prigodnoj predstavi Maša i Božić.

26. siječnja 2018.

Kazalište Tirena u školi je izvelo predstavu D(n)o dna za učenike viših razreda.

Predstava je dio preventivnog programa.

29. siječnja 2018.

U produkciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust i Festivala suvremenog židovskog filma Zagreb povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta izvedena je opera na temu holokausta Brundibar u Dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji. Predstavi su prisustvovali učenici 8. a i 8. b, profesorica Jasna Marendić Bajs i profesor Daniel Molnar.

 5. veljače 2018.

Učenici 3. a, učiteljica Sonja Vučić i knjižničarka bili su u posjeti zgradi Hrvatskog narodnog kazališta i probi opere Don Pasqualle G. Donizettija.

Karlo Bubanović, 7. a