MICHAEL JACKSON – legenda koja i danas živi

Michael Jackson bio je velika zvijezda. Pjevačku karijeru započeo je s pet godina u bendu Jackson 5. Michael je glazbena ikona – fantastičan pjevač, showman, plesač. Izmislio je moonwalk, prepoznatljivi ples.

Odrastao je u velikoj obitelji. Imao je petero braće (Jackie, Tito, Jermaine, Marlon i Randy) i tri sestre (Rebbie, La Toya i Janet). Jacksoni su bili prilično siromašni i živjeli su u maloj kući sa samo dvije sobe za jedanaest osoba. Imao je vrlo teško djetinjstvo, u vidu strogog oca koji se zvao Joe, koji ih je sve verbalno i fizički zlostavljao.

Već kao djeca, morali su mnogo pjevati, vježbati, a od njih se puno očekivalo što je još više utjecalo na Michaelovo odrastanje. Otac ga je podcjenjivao i govorio mu da ima veliki nos. Možda je upravo to razlog što je kasnije, tijekom života išao na brojne plastične operacije. Nakon početnog uspjeha u matičnom bandu, odlučuje se za solo karijeru preko koje će postati globalna zvijezda.

Izdao je neke od najboljih albuma pop-glazbe, a surađivao je s najboljim svjetskim glazbenicima. Posebno su mi dragi njegovi albumi: Bad i Thriller. Do današnjeg dana prodano je 750 milijuna njegovih ploča.

Michael je umro 2009. godine od posljedica predoziranja lijekovima, u dobi od 50 godina. Iza sebe je ostavio troje djece: dva sina i kćer. On je Mozart u pjevanju i pamtit ćemo ga zauvijek.

G.Janđel, 6. a